Groen keurmerk

keurmerk met aangeraden witruimte

Een boom heeft ruimte nodig

Geef het keurmerk wat speling

De afstand tussen het keurmerk en andere communicatie- of ontwerpelementen, wordt bepaald in relatie tot het keurmerkicoon (dus: het boompjesicoon). We raden aan de hoeveelheid witruimte naast het keurmerk, 50% van het keurmerkicoon zelf te laten zijn. Stel: je plaatst het keurmerk met een breedte van 100 pixels, dan moeten er aan iedere zijde minimaal 50 pixels komen. Kies je voor minder ruimte, dan maak je de opmaak ‘benauwd’ en zal het keurmerk minder opvallen.

keurmerk met aangeraden uitlijning

In het zonnetje gezet

Uitlijning en plaatsing

Het keurmerk kan zowel links als rechts worden uitgelijnd. Combineer je het keurmerk met een eigen tekst, let dan op de uitlijning van beide. Wanneer je de tekst links uitlijnt, is het raadzaam om het keurmerk ook links uit te lijnen. Houd daarbij voldoende tussenruimte, zodat tekst en keurmerk niet te dicht op elkaar staan.

keurmerk in eigen huisstijl op de juiste en onjuiste mannier

50 shades of green

Pas aan naar jouw huisstijl

Geef het keurmerk een kleur die past bij jouw huisstijl. Houd er wel rekening mee, dat het keurmerk genoeg contrast blijft houden ten opzichte van de achtergrond. Vermijd texturen en foto’s in het keurmerk; bij een verkleinde weergave maakt dit het keurmerk namelijk onduidelijk.